Hopp

På min skola har vi en del läskiga lektioner, vi håller på mycket med miljö och vad vi människor egentligen gör med den, man blir rädd så rädd, det många stora problem förutom just klimatuppvärmningen, det är hemskt, vi vet inte idag vilka konsekvenserna blir och hur långt vi kan driva på innan vi knuffat till en domminobricka och alla börjar falla.
På sista tiden har jag börjat fundera på om inte det som en del säger är rätt, vårt ekonomiska system är fel i grunden, det bygger på utvecklingt, ständig utveckling, mer konsumtion, men jordens resurser är långt ifrån oändliga. Det fungerar inte, vi håller på att bygga torn på ett slott utan stabil grund och förr eller senare kommer det rasa.
Vi måste sluta ta ut all vår rikedom i pengar och istället ta ut den i tid. Förr när forskare förutspådda framtiden kunde dom aldrig förställa sig att vi skulle ta ut allt det vi vann på all effektivitet i pengar och konsumtion, dom trodde vi skulle ta ut den i tid, men det gjorde vi inte. (var vi giriga?) Istället för att helt enkelt jobba mindre när samhället blev effektivare började vi jobba mer och höja vår levnadsstandard, det var väll bra men till vilket prs har det skett? Vi har gått alldelse för långt.
2011-10-12 @ 23:10:47 Tankar & Åsikter Permalink


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0