SISTA NOVEMBER

2010-11-29 @ 20:31:06
Den 30 November 1995 föddes lilla jag, vi bodde i Älvsjö.

Så imorgon fyller jag alltså femton år. (Jag är inte gammal än inte, tror att jag är yngst av niorna)

Så; GRATTIS, GRATTIS, GRATTIS till mig.
PS. Har redan fått en present av mormor och morfar som är här, en "Klädstege".
Permalink Life Kommentarer (3) Trackbacks ()


Och jorden snurrar runt, runt, runt och jag med den

2010-11-27 @ 17:03:44
Stallet idag och sen gymnasiemässan igen. Det var ännu mer folk än i torsdags och vi gick och pratade med några skolor...Men jag vet inte.
Jag ska gå sam. Sam-nånting men det är de ju så många som har. Man kan inte gå runt och prata med alla. 
Och vad är rätt frågor?
Hur vet man vad som är bäst? Hur vet man vilka sätt man själv tycker bäst om att jobba på?
Och hur stor är chansen att man väljer den skola som skulle passa än bäst när det finns så många...Ganska liten, fast skillnaden är nog intestor.
Och gå vad, vad är roligast, vad är bäst, vad är intressantast?
Sam- Media? Sam-Beteende? Internationell linje?


Ibland vore det praktiskt om jag kände mig själv lite bättre, om jag var en sån person som visste vad den ville.
Men nu är det inte så, så det får gå ändå.

Nä, jag har fortfarande tid på mig.
Permalink Life Kommentarer (0) Trackbacks ()


ENBRALÅT

2010-11-26 @ 17:30:00
Permalink Se, läs, lyssna Kommentarer (0) Trackbacks ()


Ännu mer från dalarnas land och liv

2010-11-26 @ 16:45:23

ÅÅÅh, det var ljust. 
Var faktiskt, som jag tycker ett väldigt speciellt och vackert ljus några dagar då på höstlovet, har för mig att det var det likadant förra lovet. I alla fall hade jag velat fota mycket mer än jag gjorde men eftersom "T" var med så blev det inte så mycket. 

Har ni varit med om att ni någon gång har bara hållit i kameran, knäppt av utan att kolla alls och det har blivit en jättebra bild...Det har jag, lite konstigt, vet inte...Kanske bilden högst upp i det här inlägget är en sån...Nä, jag minns inte men det är kul.
Annars är äntligen den här helvetes-veckan över. ÖVER, all är klar, kommer dock behöva plugga hela helgen, men det är inte helg än!

Och så fyller jag år på tisdag, ska bli kul, lyckades skriva en liten önskelista tillslut. Fast en present har jag redan fått, ska på Stockholm Horse Show ikväll.  =)'
Dessutom är det ju första advent på söndag! Gud vad tiden har gått fort, känns som att terminen precis har börjat.
Jag var på gymnasiemässan igår och ska gå dit igen på lördag...Var sjukt mycket folk och sjukt mycket att välja mellan, jag kände mig väldigt kort speciellt som jag visste att nästan alla där går i nian....Men det kommer nog bli okej.


Bilderna är som vanligt inte redigerade
Permalink Fullt med bilder Kommentarer (3) Trackbacks ()


Buss stop

2010-11-23 @ 19:35:04
Jag var och simmade med skolan idag och på vägen tillbaka var bussen försenad så vi fick stå ute i kylan och vänta. Sen kunde den inte ta den vanliga vägen utan fick hoppa över massa hållplatser, som tur är inte våran. Sen kunde jag inte låsa upp min cykel för låset hade frusit.
Jag vet inte hur kallt det har varit i grader men det känns som att jag har gått omkring och frusit hela eftermiddagen förutom på badhuset. Det är det jag hatar med vintern, man fryser så mycket, fast egentligen har jag bara mig själv att skylla.
Vi får stanna inne, dricka varmt te och bädda ner oss själva dagar som denna. Annars sitter jag och "pluggar" och lyssnar på Linkin  Parks senaste skiva.
Permalink Onödigt skit Kommentarer (2) Trackbacks ()


Några bilder från dalarna

2010-11-23 @ 10:28:36
*


Bilderna är som vanligt inte redigerade, för övrigt så har jag sovmorgon idag :)
Permalink Fullt med bilder Kommentarer (0) Trackbacks ()


:::::::::::::::::::

2010-11-22 @ 22:34:37
Efter att nyss ha tagit bort gipset från sin handled lyckades min lillebror springa in i sin kompis.
Det blev sjukhus och en lindrig hjärnskakning..........
Permalink Life Kommentarer (0) Trackbacks ()


Ovanligt problem?

2010-11-21 @ 15:25:13
Jag har ett litet problem, det är nämligen så att jag fyller år väldigt snart (den 30) och jag vet inte vad jag önskar mig, faktiskt inte. Jag har en önskelista men den är väldigt kort......Vad önskar jag mig???Annars ska jag snart åka in till stan och se den senaste Harry Potter filmen
Permalink Tankar & Åsikter Kommentarer (1) Trackbacks ()


Jorden fortsätter snurra.

2010-11-20 @ 15:36:50
Jag vet inte varför bloggen ser ut såhär....Okej, jag vet, jag ändrade. Men jag visste väll inte riktigt vad jag ville och jag är inte säker på vad jag tycker om bokstavssoppan heller, men nu får det vara så.

Annars gick ridningen bra idag, tror det var förr förra veckan som jag inte visste alls vad jag skulle göra, byta ridskola? Men det känns som om det har vänt....Lite, på sätt och vis.
Problemet med ridsport är att det känns som om man hör så mycket olika. En del säger det är rätt, gör si, andra säger att dom första är knäppa och att man istället ska göra så, och jag står i mitten av allt ihop och vet ingenting....Fast nu tror jag att jag stannar kvar, i alla fall för ett tag.

Annars väntar en svart vecka fullproppad med viktiga prov och inlämningsuppgifter, så därför borde jag plugga nu....Men..........Så jag har ägnat dom senaste 45 minuterna åt att rita upp  dom fem kommande veckorna och sätta in allt, för att få överblick, och ja, det är mycket men ja, igen, det kommer gå.

Ska också till gymnasieveckan nästa vecka, två gånger, en med mamma och en med skolan, då måste man veta lite för det kommer vara helt fullt och trångt och alla kommer att försöka sälja så jag måste ha valt ut några skolor.
USCH! Fy fan, jag hatar viktiga beslut och jag hatar att tiden går. Om jag hittar något bra så kan jag inte bara ta det, jag måste undersöka dom andra och komma fram till att dom verkligen är sämre, som igår när jag skulle välja ett tyg för en sak jag ska göra i sy-slöjden, jag kan inte bara hitta ett tyg och ta det, jag måste leta igenom alla tygtunnor och välja dom finaste, sem han ska köpa något måste han kolla mycket.n välja en va dom. Men sen när jag hade den där högen,  med dom bästa, så hade jag ändå nästen ingen tid till att välja bland dom. Min pappa är lika dan, det tar lång tid om han ska handla något, tex. en mikro, han vill se till att han verkligen köper den bästa.
Permalink Om mig/bloggen Kommentarer (1) Trackbacks ()


POESI FÖR FISKAR

2010-11-18 @ 17:51:07


Så klockren och underbar, totalt ombytta roller.

En till tankeväckare
Permalink Läsvärt Kommentarer (1) Trackbacks ()


Nära mitt öga

2010-11-17 @ 19:52:49
Idag tror jag att jag gjorde något väldigt dumt.
Jag överdrev nog, var för hård och kall, även om det var jobbigt.
Jag vet inte hur nära jag var men ett tag trodde jag att jag bettet mig väldigt dumt mot en av dom jag älskar mest. Gjort henne ledsen och givit henne skuld känslor fast jag egentligen var den som hade fel. Eller hon hade väll på sätt och vis "Fel" men jag överdrev nog väldigt mycket, förstorade upp det.
Nu kanske jag bara var nära, jag kanske aldrig gjorde henne så ledsen, men ändå, man måste stanna upp och tänka vad man säger, fast man är arg. 
För även om man har starkt temperament och är förbannad så kan det på sätt och vis bara bli en förklaring och inte en ursäkt. (Även om jag brukar använda det som det)Daisuki
Permalink Läsvärt Kommentarer (0) Trackbacks ()


-.-

2010-11-16 @ 10:43:37
Det här kommer bli en lång dag, är jävligt trött, har nästan inte ätit någon frukost - blir ännu tröttare av det och tror inte jag har sovit tillräckligt. Lägg till att jag har ont i höger lår, typ träningsverk, men det är konstigt för det är nästan ingenting i vänster, det gör skit ont, någon som vet om man kan sträcka ett lår? Lägg till skit tråklig svenska och massa plugg: Skitdag...
Permalink Onödigt skit Kommentarer (0) Trackbacks ()


Allting står stilla, för stilla, stilla för alltid.

2010-11-14 @ 20:26:51
När jag blir inspirerad kan jag se bilder framför mig, det som är irriterande är att ibland om man försöker fota dom där bilderna så går det inte, går inte, det blir inte bra, inte som man tänkt sig, eller så kan det vara helt fel årstid...

Förut när jag skrev väldigt mycket så var det som att hela tiden ha en liten dvärg i huvudet. Ibland vaknade den här lilla dvärgen och sa ord inuti mitt huvud, och jag skrev, vad han sa, orden bara kom till mig. Nu har den här dvärgen sovit, väldigt läge och går inte att väcka, han ger mig inga ord längre. Sista gången jag riktigt fick några var nog någon gång i början av den här terminen, och så igår....Kanske inte på samma sätt som förut, men något fick jag igår. 
I alla fall så är jag rädd, jag älskade att skriva. Tänk om det inte kommer tillbaka, jag kanske har blivit "för gammal". Tänk om min dvärg har flyttat, för alltid, tänk om jag kommer leva mitt liv från och med nu utan skrivandet...
Permalink Life Kommentarer (1) Trackbacks ()


OTREVLIGT

2010-11-14 @ 18:00:00


He...he med tidsinställt inlägg kan veckans tema komma upp precis klockan 18.00
Permalink 52 Teman Kommentarer (1) Trackbacks ()


Utkast: Nov. 1, 2010

2010-11-13 @ 17:04:00

Gammal bild på drömmfångare

I natt drömde jag något konstigt, jag som inte brukar drömma. Kanske berodde det på att jag inte sov hemma? (sov i Uppsala)
I alla fall så var jag i skolan och jag vet inte om vi hörde ett larm eller om vi bara visste att det skulle komma flygplan och släppa bomber på oss.
Där jag går i skolan brukar dom ibland testa (Alltså inte skolan, området) något larm som tydligen ska användas om vi någon gång håller på att bli bombade, jag tror det finns skyddsrum också och det här larmet kan vi ha hört i drömmen, fast jag minns inte om vi hörde något. I alla fall så började alla springa ut, som om brandlarmet gått eller som om vi hade brandövning. Folk tar ut saker ur sina skåp men jag struntar i det. Jag går fram till dom två personer som är mina två bästa kompisar, (I verkligheten också) "T" och "S", var för sig och jag säger något i still med. "Jag älskar er, vi ses i nästa liv" 
Kanske sa jag också hej då, jag minns inte så noga, det är dåligt med drömmar, dom försvinner så snabbt och är jättesvåra att berätta om för en annan person. Jag tycker i alla fall att det brukar bli så att personen inte fattar och för en själv, som har upplevt det, är det självklart. Jag vet inte om jag i drömmen trodde på ett "nästa liv" eller bara sa det för att skämta, för at göra det lite mindre smärtsamt att skiljas, man kommer ju träffas igen. Jag vet inte.
Utanför skolan var det några människor som såg ut att tillhöra ett fotbollslag eller något, jag tror att dom kom och ställde upp sig på ett led. Jag ställde mig i ledet och frågade tränaren om han visste vart det fanns ett skyddsrum. Jag tror att min skolan också började ställa upp sig klassvis i led.

Rörigt men jag vill minnas
Permalink Tankar & Åsikter Kommentarer (0) Trackbacks ()


7 små detaljer ni (förhoppningsvis) inte visste om mig.

2010-11-09 @ 21:04:51
Okej, eftersom jag inte skulle backa ur så får ni några små, onödiga fakta om mig. XD

1. Jag älskar att sova med dumtäcke, det är så himla mysigt (!!) Synd att det är för varm att ha dom året runt.

2. Jag hatar ananas men älskar riven kokos.

3. Ett av mina favoritljud är när man damsuger upp något stort, tex. En glasbit och man hör hur den flyger upp genom "mentalröret".

4. Jag följer just nu inte en enda tv- serie.

5. Jag har en väckarklocka, föräldrar och flera alarm på morgonen för att komma upp. (Är man hopplös så är man)

6. Jag är inte speciellt intresserad av mode och kläder. Jag är inte helt ointresserad, tycker det är lite kul...Lite, ganska, sådär.

7. Jag hatar det faktum att jag snart måste sluta på min nuvarande skola och börja gymnasiet.

Annars kommer jag vara död imorgon eftersom vi hade fys på gympan idag och sen gick jag min idiot och simmade, nej inte idiot, det var bra gjort men jag säger bara "Heeeeeeeej träningsvärk"
Permalink Om mig/bloggen Kommentarer (0) Trackbacks ()


Mörker

2010-11-08 @ 19:16:36

Bild från veckan

Idag slutade jag skolan fyra...Då var det mörkt ute...Mörkt och kallt...Jag hade tänkt gå ut och springa men det blev ju aldrig av. Usch det är hemskt, speciellt mörkret.
Men vi får hålla ut, drömma om sommaren och dricka te och tända ljus.
Mörkt kändes det också att komma tillbaka till skolan, idag, tyvärr.

Vad gäller den här utmaningen tänker jag inte backa ur men jag måste komma på något bra först.

VARNING, kan tydligen bli snökaos imorgon
Permalink Vardag i bilder Kommentarer (0) Trackbacks ()


Jag är hemma från världens ände...

2010-11-07 @ 20:55:02
...Nej men det känns som det. En liten by uppe i dalarna, kanske tjugo pers som bor där året runt och några sommarhus.
En liten ödslig känsla kanske. Där fanns mer liv förut, när min pappa var liten bodde barn där året runt och om man går bakåt i tiden har det kanske bott 100 pers året om, det är inte mycket men jag kan tänka mig att det var mer liv då. Nu bor bara gamlingar kvar. Hus, världens minsta torg, en midsommar stång som står uppe året runt tills en ny sätts upp och brevlådor är vad som finns, och skog, fin skog.
Ni får inte tolka mig fel jag tycker inte att det är något fel med att bo i den här lilla byn, absolut inte men jag skulle inte vilja det.
Ändå längtar jag dit, det är sommar för mig, jag har varit där så otroligt många, så i somras när vi aldrig åkte dit, längtade jag.
Skrev det här igår men han aldrig lägga upp det.
Bilden är som vanligt inte redigerad
Permalink Tankar & Åsikter Kommentarer (0) Trackbacks ()


En salig blandning.

2010-11-02 @ 22:46:57
Imorgon drar jag och "T" till dalarna. Har lite blandade känslor.
Det ska bli härligt att träffa människorna, att bara komma tillbaka till det där huset, jag älskar det. Däremot börjar jag bli lite tveksamt...Det blir säkert kul att ha med "T", jättekul men på sätt och vis är vi olika, på sätt och vis lika.
Men det blir nog bra.
En nära släkting till mig har bett mig att fota henne och hennes man...Jag gillar det inte alls, jag vill inte, vill inte ha någon press. 
Hon säger att det inte spelar någon roll hur bilderna blir men hon ska ge bort dom i present, det är klart det spelar roll! Jag vill inte, jag vill inte, jag vill inte, jag vill inte, jag vill inte, jag vill inte, jag vill inte, jag vill inte, jag vill inte, jag vill inte. 
När jag började tycka foto var roligt så läste jag inte en enda fotoblogg, jag hade min lilla, ganska dåliga kamera som jag gillade att hålla mot saker och trycka på knappen, vända på den och se vad som hänt.
Gillar inte press.
Fast jag har sagt till henne att jag ska, fotta, så imorgon är det bara att gräva ner alla känslor i närmaste blommkruka och ta den där jävla bilden, en liten bild hur svårt ska det vara?
Fast hon ska ge bort den, till sina barn, det viktiga för henne kommer vara att det är jag som har tagit den...Hon kommer visa den för människor och säga att det var jag, på sätt och vis "skryta" lite. Usch.
Men jag tänker inte prata med henne, inte förklara, så det får gå....Det måste gå.


Till på köpet tror jag att jag har tappat bort några bilder, från förra gången vi var i dalarna, förra året, förra november, förra lovet.
Tur att många i alla fall finns här..Blev flera delar. De1, Del2, Del3, Del4, Del5
Permalink Om mig/bloggen Kommentarer (1) Trackbacks ()


RSS 2.0